fredag 4 november 2016

Sidenbandsbroderi Sy och Hantverk Festival 28-30 oktober 2016

De mycket vackra sidenbandsbroderierna nedan har Kristina Nilsson som driver Kreativt Broderi broderat, jag är så förundrad över hennes skicklighet med nål och band.

Klicka HÄR
Kristina skriver så här på sin blogg

"Om Kreativt Broderi

Under min ett år långa vistelse i Tanzania fick jag möjligheten att lära mig Sidenbandsbroderi.
Jag broderar med siden- och organzaband, olika typer av garn och tråd men även andra material som stenar, bark, pärlor, fjädrar kan ingå i broderiet.
Med Kreativt Broderi är det jag som bestämmer vilka stygn och material som ska ingå i mitt arbete."Upptäckte Kristinas monter redan under Göteborgsmässan tidigare i år och blev helt såld på det hon gör. Var bara tvungen att åka upp till Stockholm för att pröva lyckan och se om jag kunde få en av de sex platser i hennes workshop. Trots att jag var tidigt ute så var det redan fulltecknat på dagens första workshop men skam den som ger sig, jag hade turen att kunna delta i eftermiddagens Workshop som Kristina höll.  
Två mycket långväga besökare från Tyskland hade också turen att kunna delta. 


Es war schön Eure Bekanntschaft zu machen. 


Det var verkligen jätteroligt att få pröva på och få de första
 grunderna i ett för mig helt nytt konsthantverk.

Mitt förstlingsverk. 


4 kommentarer:

 1. Kul att du fick plats på workshopen. Jag gluttade liten hennes monter på mässan i helgen! Ditt julkort blev superfint!

  SvaraRadera
 2. Va bra att du hade turen att komma med. Det där ser ju så sjuttons intressant ut. Blir säkert rena konstverken det där för den som kan. Redan ditt första ser ju så vackert ut att jag kan tänka mig du rätt snart är fast i detta. Du är ju så händig redan.
  Har bara sett sådant broderi ut i nätet men inte i verkligheten. Kanske borde jag ge tips om en sådant kurs till Mi som har olika kurser här i nejden. Var det syfestivalen eller? som du var på. Har nämligen läst om denna och de har en resa härifrån dit men detta passade inte för mig just då. Ha en skön helgdag.

  SvaraRadera
 3. Det där ser ju jättekul ut. Alltid roligt att lära sig något nytt. har aldrig sett detta förut. Snyggt jobbat !!!!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Din lingonkrans har du lyckats riktigt bra med! Så fin! Sidenbandsbroderi har jag inte hört talas om men alla alster du visar här är fantastiska skapelser.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera