tisdag 14 september 2010

Träskosockor

Vi åkte tåg upp till Stockholm över helgen, härligt att sitta och sticka, lyssna på en ljudbok och bara njuta av resan. Allt gick bra på vägen upp men hem fungerade det lite sämre. Ni har säkert läst om den svåra tågolyckan som hände i söndags den kom att påverka sträckan Stockholm- Malmö även hela måndagen när vi skulle åka hem.
En timme försenat startade vi från Stockholm, tåget gick till Norrköping där vi fick byta till buss som tog oss till Linköping där vi kunde gå på X 2000 som tog oss till Hässleholm där vi fick byta tåg, hemma vid 24.00


Vad gör man då när man får så mycket extra tid att fördriva tiden med? Ja, man kan välja två vägar att gå, HETSA upp sig tänka ELAKA tankar om SJ eller som jag tänkte. Ingen idé att reta upp sig, jag kan inte göra något åt situationen ändå. Helt plötsligt fick jag lite mer tid att sticka på mina träskosockor, inte så dumt eller hur?

På 70-80talet så var det populärt med träskosockor, mönstret på dessa hittade jag i mina gömmor, jag  brukade sticka detta mönstret till mina flickor och mig själv på den tiden.  


Garnet kommer från Stoff & Stil och heter Wool 100% ull


19 kommentarer:

Tallbacken sa...

Oj vilka fina sockor, dessa blir man glad av, så vackra färger!

Tigris Predikantan sa...

Ja, de var riktigt fina!
:)

Ulla-Bella sa...

Dette var fine sokker som ser ut til å sitte godt på foten:)

Evashusotorp sa...

Vilka härliga sockar, och fina färger. Jag tror det är inne med sådana sockor nu, såg på en affär att det fanns många mönstrade att köpa.

Eva

mosteringalisa sa...

Skönt att bara kunna ägna sig åt det man tycker är roligast utan att behöva tänka på allt annat man ska göra,på tåg och buss kan man ju göra det. :)
Jättefina sockor!!!

Gunilla sa...

ja visst är det bra att ha ett handarbete med, jag kan aldrig åka hemifrån utan att något ligger i väskan , man vet ju aldrig vad som händer.....jätte fina sockor

Lobben sa...

underbara......

Rosenvante sa...

Vilken tur att ni inte åkte i söndags och vilken tur ni inte var med på det tåget. Det finns mycket att vara glad över. Nu fick du ju till jättefina strumpor, vilket kanske var tur också att du fick den extra tiden.

pysseliten sa...

Oj jag bor ca 3 km från det lilla samhället Kimstad .hemsk olycka där min jobbar kopmpis kämpa för fullt han är Halvtids brandman.
Synd att jag inte visste att du var så nära,men det är klart det hade inte varit kul att träffas under dom omständigheterna .Fina sockor dom skulle jag behöva nu det börjar bli kallt om fötterna .

I det blå huset sa...

Finfina sockar! Och du har lyckats med hälen också vilket är mer än vad jag gjorde med mina sockar förra veckan...

Cia40 sa...

Ser varma och goa ut nu framåt hösten!:)Och lika fina som ALLT du gör!:)
Då vet jag var jag ska införskaffa sockar till mina frusna fötter...:)

KRAMAR till dig, Cia:)

mary-ann sa...

jättefina sockor :) skulle gärna vilja ha mönstret...*blink,blink*

Evas Pyssel sa...

Du skulle ha tagit bussen som jag gjorde.Men olyckor har man förståelse för att det blir förseningar. Ja, då var vi i Stockholm båda. Synd att vi inte visste, då kunde vi ha tagit en fika ihop. Jättefina sockor. NU har jag sett en socka (mönster på Drops ) där man inte behöver bråka med hälar. Ska prova !!! Kram Eva

Ting o Tankar sa...

Ååå, så fina!
Träskosockar, ett passande ord. Tror aldrig jag hört det innan.

Anelias hantverk sa...

Underbara färger till härliga sockor! Snyggt!
Ha der bra!

Tigris Predikantan sa...

Sv: det är inte försent ...det har just börjat t.o.m 13/10!
:)

skapa och inreda sa...

Ha, ha... ja,ja som det kan bli :) :)
Kram Annika

Emma sa...

härligt att få lite extra sticktid =) fantastiskt skönt när man kan vara positiv i "jobbiga" lägen =)

Sunna sa...

det är ju kalassockar så fina är de

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails