onsdag 18 januari 2012

Böcker att inspireras av

Vardagslyx för mig kan vara att krypa upp i soffan med en god kopp te och bläddra i en härlig stickbok, titta på alla fina bilder och låta mig inspireras och drömma om kommande stick/virk projekt. Om någon av er har någon av följande böcker skriv gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om boken.

(Inbunden) av: Kari Cornell, Sue Flanders, Nancy Bush
 Språk: Engelska(Inbunden) av: Nicky Epstein
Språk: EngelskaSticka mera småvarmt : yllepromenader bland trottoarkanter och
skogsdungar
(Inbunden) av: Jhohanna Wallin 
Språk: Svenska

   


(Kartonnage)
av: Sanna Vatanen
Språk: Svenska

En bok som jag har och ofta återvänder till är
av: Kaffe Fassett  
Språk: Svenska                                         :


En bok som ännu ej är utkommen
. Kakor, bullar och tårtor att  virka och baka(Inbunden)
Språk: Svenska

 12 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Visst är det härligt att bläddra i böcker och få idéer! Dina böcker har jag inte sett men skulle gärna vilja ha nr 1 och nr 3, får nog bli en beställning. Väntar idag en stickbok med posten, men har glömt vilken jag beställde så det blir spännande.
Ha det fint!
Kram Eva

Susanne sa...

Mmm, delar din bokglädje :) Knitting socks.. fick jag precis i present och den gillar jag. Mycket inspiration och fina sockor, lite fundersam över passformen på några av modellerna bara. Fin blogg du har!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka ljuvliga böcker, jag har ingen av dom, men nu vill jag så klart ha alla!!! Jag har andra, det har jag, men eftersom stickningen inte återuppstått riktigt ännu så har jag inte haft dom framme. Det är ju det där med nacken, jag fick ju så ont i nacken av att sticka, men jag kan virka, brodera, knyppla osv så det kanske är bra nu.

Sockboken blev jag sådär riktigt sugen på!

Idag finns inga snösnören, det har tinat bort men jag är fortfarande inbäddad i dimma...

Agneta kramar

Snäckskalsdalen. sa...

Glömde - din kamera, så kul! Det är bra med kameror nu för tiden för dom har ju liksom informationen i sig på något sätt. Min kamera står definitivt inför totalkollaps men så är den gammal också, jag fasar.....både för att lära mig om igen och för vad en ny kostar.
Kram igen

Eva sa...

Tittade på restgarnsboken i julas, men det blev istället "Ett år med stickning" av Debbie Bliss. "Restboken" får komma senare:)
Kika på www.kyrkkaffe.libris.se förresten! De presenterar sin senaste stick och virkbok lite där idag. (Kakor mest tror jag:D)
SV Snö och torrare väder skulle verkligen vara välkommet... Mina ben vill egentligen ingenting idag:(

ÄNGLASTINA sa...

Sticka mer småvarmt har jag tittat i men tyckte det var för "lätta" mönster i den. Sockboken däremot ser spännande ut. Jag har en lång minneslista på adlibris, tror dom flesta är på engelska. Tunikan du gjort är jättesnygg.

kråkspark sa...

Jag har en annan Nicky Epstein som jag köpte i London för några år sedan och som jag har använt jättemycket. Den heter Knitting on the edge och är väl i sammma stil som den du har. Tydlig och informativ och inspirerande.

Rosenvante sa...

Det var många fina böcker. Den andra blev jag väldigt nyfiken på, har du den så får du gärna säga vad du tycker.

Lisa-Maja sa...

Restgarnsboken skulle jag gärna vilja ha...kanske har dom den på biblan, tycker det är bra att kika och känna på böckerna innan jag köper. Konstigt att det alltid finns så mycket restgarner i min låda...det kan nog bero på att jag har så många påbörjade projekt...som aldrig blir klara och till slut hamnar där...;)
Fasetts böcker brukar vara vackra och titta i, om man nu inte orkar sticka.

Tackar för boktipsen! och önskar Dig en fin dag.

//lisamaja

Christel Wijk sa...

Tack för boktipsen. Jag älskar också att titta i virk- och stickböcker. Jag har många favoritböcker, en av dom är "Virka vackert" av Tove Fevang. Ha det gott.

Monkan sa...

Åh jag har så många handarbets- och pysselböcker, fullt i hyllan. Och väntar på ett bokpaket som ska komma vilken dag som helst :) Och nu blev jag ju sugen på den där boken om restgarner, när du bjuder på länk och allt :) Nej nu får jag hejda mig! Senaste beställningen måste nog få anlända först innan jag gör en ny beställning ;)

Black Iris sa...

Jag har faktiskt inte en enda stickbok fast det var det allra första jag lärde mig..
Sticka och Virka i restgarn har jag men än så länge har jag bara bläddrat i den och tittat på bilderna,
Virka lärde jag mig helt själv i tonåren. Min mamma var alldeles salig och tyckte jag var ett underverk =)) som kunde något som hon inte kunde..

Kram Maidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails