måndag 16 april 2012

Stickad tröja i lingarn

Läste i tidningen att nästan hälften av gymnasieeleverna i Karlskrona kommun väljer bort maten som de erbjuds i skolan. Maten finansieras genom skattemedel och är således gratis för eleverna som trotts det väljer att gå ut på stan och äta eller att avstå helt från mat under dagen. Även rektorn på skolan utlade sig om att han inte heller åt maten som serverades, han tyckte inte att det var värt pengarna han fick betala för att äta på skolan, maten smakar inte, dålig kvalitet osv. Jag har stor förståelse för deras åsikter det ska inte behöva vara så här på våra matbespisningar i skolorna, alla är värda att få god och näringsrik mat.
Men trots det så tycker jag att det är en lyx att kunna välja bort mat, att inte äta, det är nog bara vi som lever i ett välfärdssamhälle som kan unna oss den lyxen. Pust! Nu gick nästan luften ur mig, känner hur jag börjar ilskna till, många tankar snurrar runt i mitt huvud, punkt om detta.
 Nu till det jag skulle visa er 

 Tröjan Lilly med små flätor var mycket rolig att sticka i det 
härliga lingarnet Kalinka som finns i många olika färger.
 Stickor nr 3 mönster Karin Öberg21 kommentarer:

Maria sa...

Jättefin!! Och vacker färg - som en ängsklocka.

Snäckskalsdalen. sa...

Kan tänka mig att det var kul att sticka en så läcker kofta! Färgen är underbar, garnet ser härligt ut och modellen är klassisk, enkel och snygg.

Mat, ja, är det inte underligt, undrar om dom slänger den sedan eller hur man beräknar portioner när så få äter...kanske är det rena resursslöseriet.

Agneta kramar

Maritas Maskor sa...

Vilken jättesnygg tröja! Den kan du vara riktigt nöjd och stolt över!

Emilia sa...

Jättesnygg!

Mmatilda sa...

Snygg tröja som ser skön o bekväm ut!

Visst är det en lyx att välja bort mat, man blir lätt förbannad på fenomenet.

Cecilia sa...

Tror nog att den tröjan kan bli en riktig favorit, alltid lagom varm och alltid lika vacker!

Vform sa...

Håller fullständigt med dig angående maten i våra skolor! Tror dety blivit lite bättre här ... men medan det finns annat att välja på nära håll, så klart det går före!

JÄTTEFIN tröja du stickat, och vilken härlig färg!!
Ha en skön dag! Vi väntar SNÖ!!
Kram Vivan

Rosenvante sa...

Ser så där lagom varm att ha framöver under ljumma sommarkvällar. Tänk så snygg den blir till vita jeans.
Maten i skolorna, ja det har väl varit ett kapitel för sig under många år tycker jag. När de lagar maten i mindre mängd på plats, då äter ungarna eftersom det smakar, men den här massproduktionen på ett ställe och utkörning och uppvärmning, då tappas ju smaken. Men att sen välja bort och köpa annat, då har man inte förstått pengarnas värde ännu.

Renée sa...

Vilken underbar tröja! Jag har velat sticka något i lin men fått för mig att det är stelt, nu ser jag ju att det ser inte stelt ut alls, eller?
Håller med dig om maten, vilka jäkla ungar som inte äter det som bjuds! Här får de betala för maten på gymnasiet tror jag. I skolan här i samhället är maten jättebra, den lagas i ett storkök i samhället men enligt barnet så är det gott!

Lilli sa...

En så fantastiskt vacker jumper/tröja i vacker färg! Så användbar! Den ser liksom skir ut. Helt enkelt superläcker :)

Evas Pyssel sa...

Vilken vacker färg och härligt mönster. Hon är duktig Karin Öberg, och du med. Hoppas det blir stickning i hennes trädgård i sommar också. det var häftigt.
Kram Eva

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Fin tröja, underbar färg - GRATTIS!

Ölandsvindar sa...

Jättesnygg tröja, både modell och färg. Storköksmat ja, det är ett kapitel för sig. När jag låg en vecka på sjukhus förvånades jag över den dåliga maten. Jätteportioner av någon överlagad röra stimulerar inte aptiten precis. Bara det att ge alla mer än vad de orkar äta upp är slöseri både med pengar och naturtillgångar.
Kram
Kerstin

mosteringalisa sa...

Jättesnygg,Kalinkagarnet är verkligen härligt!

Vitsippan sa...

Jag tittade in men hamnade på 2010

Så skulle jag följa Din blogg, men det gjorde jag redan. Såg nämligen att Du varit inne på min blogg och då blev jag nyfiken förstås.

Har alldeles för många bloggar så en del försummas det vet jag.

Alla är så energiska och virka/stickar/syr och står i.Jag sitter mest här framför datorn el.
teven.Går stavgång el.matar katterna, de hemlösa.Egna har jag inga.Har haft.

Fick skickat till mig virkade möss, som Margareta Endahl gjort.

Tror det är för något ändamål.

Ha en fin helg !

Ulla-Bella sa...

Kjempeflott genser!

virka liten kaka sa...

Du har en Award att hämta hos mig om du vill. :) Kram Cina

Annelie sa...

Väldigt snygg tröja och en underbar färg...;)) Jag har turen som har en mamma som stickar åt mig,hon håller på med en vit tunikatröja åt mig nu...;))))

KRAAAM och ha en härlig dag!!!

Black Iris sa...

Det är väl så med alla s.k. storkök att maten blir "smaklös" för många. Även på äldreboende vad jag förstår på mitt barnbarn som jobbar på ett sådant. Trots det så håller jag med dig om att det är stor lyx att välja bort den..
Kanonfin tröja i läcker färg har du fått till..

Kram Maidi

TUSEN VASER sa...

Åh, vad roligt att hitta din blogg, jag som just gått på min första stickkurs!

missvawa sa...

Kära Faster,

Jag tror det är på tiden att du får ha en "stickar-skola" med din brorsdotter minsann! Man blir ju avundsjuk, men dock inspirerad av alla dina verk! Vi hörs snart kära du! Många kramar, Veronica.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails