fredag 15 juni 2012

Stickade sockor med flätor

Man kan inte vara bra på allting, i mitt fall så har det varit att sticka flätor med hjälpsticka. Trots otaliga försök har det inte lyckats, det har sett så avancerat ut och jag har inte förstått när jag läst i mönster och andra böcker om hur man gör när man stickar flätor.  Det måste ha varit en mental blockering som jag inte lyckats övervinna fören nu trots att jag stickat i så många år och klarat av både mönsterstickning och annat. Hälar på sockor tycker jag inte alls är svårt att sticka men andra vågar sig inte på att försöka för de tror att de inte ska klara av det.
Om man vill göra något, oavsett var det är, med förutfattade meningar om att det här kommer inte att gå då kommer det med all säkerhet inte att gå så bra. Men om man som jag gjorde nu när jag äntligen efter alla dessa år lyckades med något som det visade sig inte alls var så svårt utan helt otroligt enkelt egentligen. Jag bestämde mig för att det här kommer jag att klara av, jag kan ju sticka, läsa mönster och tyda diagram så självklart kommer det att gå bra. Simsalabim! Den mentala spärren släppte! Jag sitter och skrattar för mig själv, vad var det som jag tyckte var så svårt? Nu vill jag bara sticka flätor så säkert kommer ni att få se ett flertal alster så småningom.

Mönstret till sockorna har jag haft liggandes ett tag.
Svarta Fåret 746
 Till de orangea och mörkgrå har jag använt garnet Freja, de blir väldigt mjuka och sköna att ha på fötterna svala sommarkvällar när man sitter utomhus.
De ljusgrå är stickade i 7 Bröder.
Trevlig helg!19 kommentarer:

snakkemunn sa...

Flotte sokker og så herlig at du bare gjorde det. ;-)

Snäckskalsdalen. sa...

Det du skriver om att övervinna sina mentala spärrar har varit en av mina käpphästar i hela mitt liv - det är så mycket som hänger på det. Det är bara att pröva och ha ett öppet sinnelag, det går, det går, det går och där håller jag med Gunde Svan när han säger att man kan allt man vill. Om inga fysiska hinder osv finns förstås. Och så är det så roligt när man lyckas!

Och du har verkligen lyckats, det ser helfint ut! Men jag är inte ett smack förvånad förstås. Och vilka fina färger. Det är så smakfullt!

Agneta kram

frupersson sa...

Vilka vackra sockor!! Och färger...kan du ha ligga framme som prydnad...prydnadssockor ;)
Trevlig helg
Maria

Annika sa...

Jättefina färger och snyggt mönster! :)

Manduzana stickar sa...

Snygga sockor! Bra att du vågade dig på flätor till slut. Man inser ofta att det som man var så "rädd" för inte var så farligt i alla fall.

Mmatilda sa...

Så roligt att du grejade det till slut! Sockarna ser otroligt bra ut, proffsigt prydliga och jättesnygga!

Vform sa...

Precis så är det!
Allt man inte kan är svårt och allt man kan är lätt ...
Men vågar man prova på, så kanske det blir så som du beskriver det ...
Bra Annika, så kan du nu för alltid sticka flätor :O)
HÄRLIGA sockor ...
Må gott, KRAM!

Irené sa...

Så fina sockor... snyggt och lite annorlunda med flätor!

Annika GW sa...

Så kul! Och tre par blev det på en gång!/ Annika

Nina/Stjärnkraft sa...

Se där, det gick ju galant! Det förvånar mig faktiskt att du inte givit dig i kast med flätstickning förr, för du är ju så himla skicklig på mycket mer komplicerad stickning än det!

Liknande sockor stickade jag själv i vintras, ett par röda. Fast jag "flätade" varje rät ribbrand, vilket - ser jag nu - inte blir lika snyggt som din varannanmodell :o)

Tinas Garn sa...

Jag kämpar med min mentala spärr ännu! Men grattis til dig, det ser riktigt bra ut!!

Vilma sa...

Flotte sokker :-9

Lilla Anka sa...

Så snygga! Kanske kan även jag......... våga testa?

Evas Pyssel sa...

Så otroligt vackra sockor. Du är så flink i fingrarana så man kan inte tro att något skulle "ta emot". Jag har fortfarande häl-fobi och det kanske beror på attjag inte gett mig på något sådant projekt.
Kram Eva

Lövkojan sa...

Vad roligt det är när man verkligen lyckas till sist! Blev så fina och kommer bli jättesköna till kalla dagar.
En av mina spärrar är tyvärr just att läsa mönster men får se om jag kan ta mig igenom :) jag har ju lyckats lära mig väva så omöjligt är det ju inte!

Ha en fin dag,kram Marie-Louise

Hilde sa...

Nydelige sokker du har strikket. En gang klarer nok jeg det også, men må først lære å strikke hæl.

Sunna sa...

men så fantastiska, du är ju superduktig

Soili sa...

WOW.....tjusiga sockor.Själv har jag lite svårt och få fart på min sockstickning...det är det där med den andra sockan,har försökt med båda sockorna på samma gång...nä det funkar inte heller,så just nu är det sockstopp.
Trevlig Midsommar.

Anonym sa...

Vilka vackra strumpor ;)
Gör du på beställning oxå ?
Med vänlig hälsning, Ziss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails