onsdag 30 januari 2013

Det blir ljusare för var dag som går, tiden går fort och snart blir det vår :) men i dag är det inte så roligt att behöva bege sig ut med lille Åskar på långpromenad, han gillar alla väder, men nu är det ju så att hans härliga vackra päls drar till sig hela kommunens sandlager de sprider ut på cykelvägarna och som vi måste passera för att komma till skogen. ledsen Åskar, det blir raka vägen in i duschen när vi kommer hem.I eftermiddag blir det mys i soffan med massor av tända ljus och en ljudbok i örat. Böcker har alltid varit en stor passion och jag har under åren samlat på mig många hyllmeter böcker, de flesta har jag läst men några står där olästa och det kommer nog att förbli så. Efter min hjärnblödning har jag vissa svårigheter att läsa men upptäckt att det går bra att lyssna istället, passar alldeles utmärkt när jag sitter och stickar/virkar.

En bok som biter sig fast lång tid efter det att man läst färdig den är
 3096 Dagar av Natascha Kampusch 
Har ni inte redan läst den så gör det, en bok man aldrig glömmer. Ni hittar den hos adlibris

"Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över."14 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Här är det något som nog liknar full storm idag så nu ska jag palta på mig och ta med Leia ner till havet och titta, jag är så fascinerad av att titta på naturens krafter.

Men sand i pälsen slipper vi nog. Det blir nog mer slask från vår väg, snön är mestadels borta men det är blött.

Ja, ljudböcker är väl en välsignelse för oss alla. Än läser jag bara, men har funderat på ljudbok, det verkar så trivsamt.

Och ja, jag har läst Kampusch's bok och jag säger precis som du, helt fascinerande för det går inte riktigt att förstå vad som egentligen hände.....eller ja, det fysiska förstår man, men resten, att hon gick igenom alla dessa år som hon gjorde.......otroligt.

Ha det riktigt bra, kramar
Agneta

Hjärtruds Stuga sa...

Nu är det riktigt blött och grusigt ute. Lite jobbigt när hundarna har med sig ett helt gruslager in efter promenaden. Jag brukar också lyssna på ljudböcker samtidigt som jag handarbetar. Är så glad för att man kan låna dem på bibliotekets hemsida och lyssna via datorn. Toppen.
Tack för boktipset. Hade nästan glömt den händelsen.

Ha det gott

Kram Karin

Skaparglädje sa...

Tack för boktipset, ska nog försöka få tag på den. Den fanns på adlibris såg jag, ska ändå göra en beställning där.

Manduzana stickar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nina/Stjärnkraft sa...

Uja, det kan inte vara mumma med en sheltie i det här vädret (för det är väl en sån Åskar är?) Alltsomoftast saknar jag hundsällskap, dock inte just den här årstiden ;o)

Det är nu flera år sedan jag fick lägga det riktiga bladvändandet på hyllan. För min del var det en kombination av synproblem och hiskeliga koncentraitonsdito som avgjorde saken. Sedan dess lyssnar jag. Och lyssnar och lyssnar och lyssnar. Så pass många audiobokslån har det med åren blivit vid bibban här i stan, att jag snart inte kan hitta något nytt där att stoppa i öronen. Fast hittills har det gått bra, för det ploppar ändå lite då och då in en ny, bra ljudbok i deras sortiment. Vilket nu påminde mig om att jag ska be dem beställa in den tredje av Carlos Ruiz Zafóns böcker. En som jag inte ens vet titeln på, bara att den utkommit och som enligt hörsägen ska vara ännu bättre än hans två första!

Ha en lugn och skön kväll!

Eva sa...

Grustag inomhus vet jag det mesta om...
Jag är lite periodare på ljudböcker, lånar ganska ofta men så blir jag sittande o lyssnar på radion istället. Det älskade P1...
Vilken ursöt Findus du gjort nedan förresten!
SV
Visst är sjalfärgen härlig! Drops Delight 14. Grönt är inte min färg annars men blandat så blev det "lagom":)

Lisbet sa...

Här har vi så mycket snö så hunden behöver inte duschas efter promenad. Men de tiderna kommer ju snart :)

Tack för tipset med boken!

Ha en bra dag!
kram

Lövkojan sa...

Ja det är ju inte så roligt, allt grus, måste bli många turer i duschen så här års!
Nu har det visserligen frusit på men då går det ju å andra sidan inte att gå istället!

Ha en fin fredagskväll, kram Marie-Louise

Anonym sa...

Vilken fin blogg att botanisera i full av inspiration! Tyvärr är internet utslaget så jag har bara telefonen men när det kommer igen ska jag kika runt mera!
Miastickar

Karin sa...

Hallå! Jag har länkat till dig med en liten grej :) Ha en trevlig helg, Karin

Maritas Maskor sa...

Så fin han är Åskar! Och fint namn har han också :)
Vad bra att du har kunnat hitta ett nytt sätt att läsa, så att du kan fortsätta att njuta av böcker. Det är nog svårt att vara utan om man väl har börjat älska böcker.
Du har något att hämta på min blogg :)
Ha en härlig söndag!!

Rosor och ruiner sa...

Ja, den boken har jag läst, och det är som du säger, den biter sig fast på något sätt, det är svårt att glömma den. Man kan inte förstå att hon fixade det, jag får cellskräck bara jag tänker på det...och hur hon ändå verkar klara av att leva ett normalt liv efteråt...
Kram!

Sunna sa...

vilka underbara bilder, vill du ha något roligt att lyssna på kan jag rekommendera boken, en man som heter ove, och du har väl hört 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann?

Black Iris sa...

Ja, det är väl det som är nackdelen med en härlig päls..
Vilka härliga snuttisar du hade i förra inlägget. Jag kommer nog att härma pippi-snuttisen redan ikväll tror jag.. Jag håller på med en pippi-filt till jobbar-kompisens bebis så en snuttis passar bra till..

Kram Maidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails