måndag 8 april 2013

Spindelsjalar

Har man en gång börjat virka spindelsjalar så är det mycket lätt hänt att man blir kvar i detta spindeltema ett bra tag. På min semester till Playitas var det ett perfekt projekt att ta med sig, många spindlar blev det på flygresan både dit och hem. När man flyger ska man tänka på att en virknål i metall inte passerar säkerhetskontrollen.
Gillar du att virka kan det vara värt att lägga några tior på en riktigt bra virknål, jag köpte en billig i trä på Hemtex, kostade bara 19kr men oj vad det var svårt att virka med den, som tur var hade jag packat ner min ergonomiska virknål i resväskan som jag använde på plats. Virknålens kvalité har mycket större betydelse än vad jag tidigare trott. 

Mönster hittar ni hos
Hon förklara och visar på ett mycket bra och pedagogiskt sätt hur man virkar dessa härliga spindelsjalar. 
Jag har också virkat mina i Tilda garn, Kungen och Majkis virkar sjalen så att det blir 6st spindlar, jag förlängde mina sjalar till 7st spindlar
 Den lila sjalen har 6st spindlar
23 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Ohh så fina ,Den turkosa är fantastisk
Ha en bra dag

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka sjalar! Helt fantastiskt läckra! Fastän jag själv inte använder varken halsduk eller sjal, så vill jag genast sätta igång med en! Fast nu har jag ju det där förbudet hängande över mig, inte börja med något nytt innan allt gammalt är klart......jag tror jag får utverka dispens från mig själv!
Går det!
Det var lite konstigt här idag, det kom upp en ruta när jag klev in på din blogg, där det stod att jag var tvungen att logga in på nånting som jag har glömt namnet på, innan jag skulle läsa, men det gjorde jag inte för jag visste varken användarnamn eller lösenord och det gick bra ändå, men lite mysko var det?!
Kramar
Agneta

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Jättefina sjalar.. och rutorna med i förra inlägget... Men å andra sidan blir allt du gör så fint och vackert! Jag avundas din talang... En lite ruta kan det bli för mig, men sen orkar jag liksom inte fullfölja.. hih...

Tack för din titt, vad roligt att du tittade in! Jo, här är fullt ös men i kväll är jag medvetslös! Ska bara vila! Fortsättning följer i morgon!

Kram Linnea

Snäckskalsdalen. sa...

Fnyker det? Å, ja vet la änna ente va de e!

Så du har också sett rutan, bra, men vi struntar i den då!

Kramar

Karin sa...

Jättesnygga och bra bilder, jag har funderat lite på hur den här populära modellen ser ut. Ha det bra Karin

Skaparglädje sa...

Jag blir också sugen på att virka en spindelsjal. Så snygga de blir. Jag vill ha en stor sjal, många stickar ju "pyttar" nu men jag tycker de är så små.
Jag läste Agneta´s inlägg, jag fick upp samma ruta som hon, men klickade bara bort den.
Kram!

Vardag och flärd sa...

Åh, å fina sjalar du virkat, nu blir jag riktigt sugen! Måste inventera mitt garnförråd redan ikväll, håller på med babytofflor och de är strax klara och jag måste ha nåt nytt att sätta fingrarna i.
Tack för tipset!
Kram Eva

Mon jardin en ik sa...

Så fina dina spindelsjalar är. Den måste jag pröva. Satt och letade efter ett rolig sjalmönster och så kommer det rakt in i bloggen. Tack. Jag får också alltid upp att jag ska ge ett lösenord men jag klickar bara bort det.
He en fin vecka.
Anje

Vform sa...

Snygga sjalar!
Hoppas syjuntorna har sett ditt inlägg ... kanske nån börjar redan i morgonkväll på vår träff! ;O)
Härliga färger!
KRAM ♥

Annelie sa...

Vilka supersnygga sjalar å vilka härliga färger....:))
Va duktig du är...

Kraaaam!!

Evas Pyssel sa...

Hoppsan ...något nytt att prova. Har precis ikväll börjat på en ny med kärleksknutar. Men sjalar är härliga att ha och roliga att virka.
Kram Eva

Manduzana stickar sa...

Jösses, vilka snygga sjalar du har virkat!

Tiger sa...

Åh, så underbara sjalar! Blir sugen på en sådan...

Varför kommer den där inloggningsrutan upp?

Vårhälsningar
Elisabet

Eva sa...

Så vackra!
Nu fick jag ett klart mål för mitt "Projekt Lära Mig Virka":)
Men det ser svårt ut, så det tar väl sin tid...
(Har också fått upp rutan länge, men jag trycker bara "avbryt" så är det löst!)

Solglitter sa...

Vilka vackra sjalar!!
Mönstret påminner om dukar jag har virkat, kanske kan jag klippa bort fransen på dessa dukar och använda dem som sjal ibland..hhii

Tack för tips om virkade sjalar det kanske jag kan göra mig en snart.
Hoppas du få en finfin dag vännen och tack för fin kommentar hos mig:)
Kram Lollo

Sofia sa...

Nu har jag också börjat på en spindelsjal :)

Annika GW sa...

Det konstiga är att jag lyckats flera gånger att flyga med både virknål och strumpstickor! Men jag tar alltid med mig extra i reserv i bagaget utifall att! /Annika

Black Iris sa...

Ser att Snäckslkalsdalen fick ett meddelande när hon gick in här hos dig.. Jag fick också det. Det är en ruta som ber om inloggning.. Jag klickade på avbryt och det funkar ju ändå..
Du ligger hela tiden lite före mig.. På semestern har jag planerat både en spindelsjal och lite African Flower men vi får väl se.
Dina sjalar är ljuvliga med vackra färger..

Kram Maidi

Mamma Mia sa...

Spindelpropaganda! Ett nät som jag inte trodde att jag skulle fastna i eftersom jag bara stickar och inte virkar sjalar. Men efter att ha läst ordet spindelsjal gång på gång i bloggen kungen och majkis och nu får se dina fina sjalar i rätt (=mina) färger så känns det som jag är fast. Förstod att det var dags att ta fram virknålen även för mig, då en livs levande spindel gick över köksgolvet. Ja ha, ett tecken till tänkte jag :)Men ska bara sticka färdigt först...

Inger sa...

Jättefina! Har själv tillverkat en sjal i spindelmönster, jättekul ...
på tal om virknålar, jag fixar inte att virka med nåt annat än Boye-nålar som jag ärvt av farmor och hittat några på loppis.

Kram Inger

nattugglan sa...

hej..jag får samma ruta där det står att man ska ge ett lösenord..men det gör jag inte..bara klickar bort det! Jättefina sjalar, jag håller på med en spindelsjal i beiget.

Maria sa...

jättefina sjalar! Jag har bara gjort en spindel än, men fler lär det bli. :-)

Fiff sa...

jättefina!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails