onsdag 18 december 2013

Julklappar

När jag var barn så var veckorna innan jul en spänningens tid, snart skulle ju tomten komma med julklappar till mig och mina syskon, ja även till mamma och pappa om de hade varit riktigt snälla. Dagarna kröp sakta fram och jag öppnade en lucka i taget i den fina glittriga adventskalendern med de vackra änglarna på som mamma hade köpt i tobaksaffären.
Allt eftersom dagarna gick ökade julklappsfebern, vi syskon märkte att mamma snabbt sprang in i den stora garderoben när hon hade varit och handlat och det tog inte så lång tid innan vi räknade ut att hon gömde julklappar överst i linneskåpet. En dag när mamma var nere i tvättstugan smög vi oss in i garderoben klättrade upp på hyllorna i linneskåpet, vi tittade och klämde på paketen, skulle vi hinna att öppna något paket innan mamma var tillbaka. Jag hann få en liten titt i ett paket som var till mig men kunde inte räkna ut var det var innan mamma hördes i ytterdörren.

Nu ska ni få en liten förhandstitt i några av de paket som tomten kommer med i år och vars innehåll jag har knåpat ihop.

Om det är någon som undrar vad det var i paketet som jag försökte tjuvkika i så kan jag berätta att i paketet låg min allra första armbandsklocka. Jag var sju år och aldrig har jag blivit så glad över något, så glad att  tårarna började trilla nerför mina kinder av glädje.


21 kommentarer:

frupersson sa...

Vilka fina julklappar! Mottagarna kommer nog att bli väldigt nöjda, det skulle jag ha blivit iallafall!
Ha det gott!
Maria

Skaparglädje sa...

Att ni bara vågade att tjuvkika i paketen. Vilken fin julklapp du fick. Tack för förhandstitten på dina julklappar, jättefina hantverk du gjort.
Julkram!

Mia stickar sa...

Du måste ha snälla människor i din omgivning som ska få så fina julklappar!

FarmorMormorA sa...

Ååå så fina julklappar!! Så glad jag skulle bli att få sådana som någon gjort. Min bror var som en spårhund då det gällde att hitta gömda julklappar. Därför gömde mamma och pappa dem på bättre och bättre ställen... Så bra så de inte hittade igen dem själva då julafton kom. Därför fick vi julklappar ända fram till midsommar då de kom fram ur olika vrår :-)

Vardag och flärd sa...

Ja, dessa barndomsjular var så spännande och fina!
Så vackra julklappar du skapat, mottagarna blir säkert lyckliga!
Ha det fint!
Kram Eva

Vform sa...

Underbart inlägg ...
Jag tjuvkikade också en gång i ett paket som skramlade ordentligt!
Där låg ett pyttelitet 'labyrintspel', ett sånt som hade en kula som kunde slinka ner var som helst innan kulan var 'i mål' :O)
Fantastiska julklappar du gjort, lyckliga mottagare!
Bara älskar mönstervantar!!
Ha det gott!
KRAM ♥

Evas Pyssel sa...

Vilka lyckostar som ska få dina julklappar. Så mycket fint du gjort !!Visst var julen annorlunda förut. Precis så som du beskrev kan jag instämma i. Adventskalendern med glitter, tjuvtitt i garderoben. Och vilken önskelista man hade. Idag förundras jag över att en del barn har svårt att komma på vad de ska önska.Tiden förändras.
Kram Eva

jonna d sa...

Jag kommer också ihåg den här tiden som barn och hur allt var så himlans spännande och nästan lite magiskt.
Vilka otroligt fina julklappar du har gjort!! Dessa kommande ägare kommer bli så glada.
//jonna d

Snäckskalsdalen. sa...

Då har jag bara en önskan - jag önskar att jag var med i den krets som får julklappar från dig. Det var dom finaste julklappar jag sett på länge, det är helt underbart och färgerna, jag blir glad av dom alla, så smakfullt!

Jag tjuvkikade också en enda gång, och jag skämdes så, så när jag öppnade paketet på julafton blev det så fel för mig.....Men jag kan tänka du blev glad för din klocka! Jag fick en skjorta, och jag minns precis hur den såg ut!

Agneta kramar

Hjärtruds Stuga sa...

Vilka fina julklappar du gjort till dina nära och kära. De kommer bli så glada för dem.

Må så gott

Kram Karin

Klockarbarn sa...

Vilka vackra saker. Vantarna är fantastiska. Eftersom jag själv stickar vet jag att det ligger många timmar bakom även för en van stickare. Så snällt av dig.

Mon jardin en ik sa...

Så vackra saker du har gjort. Det blir glada miner på julafton.
Undrar om det finns något barn som inte har försökt att klämma på klapparna i smyg. Och hur många klappar har inte legat gömda just i linneskåpet.
Ha det gott.
Anje

Rosenvante sa...

Åh precis så kommer jag ihåg att det var också.
Jag minns att jag gjorde precis som du, men jag var några år äldre och jag öppnade paketen och tittade. Den julen var Inge kul alls, jag visste ju precis vad jag skulle få och det där gjorde jag aldrig om.
Väldigt fina grejer du gjort till julklappar och de kommer att ge mycket glädje. Men göm paketen väl nu bara.

Leena sa...

Underbara vantar! Vem har inte tjuvkikat i paketen som barn?

Catarina Lindsten sa...

Vilka fina julklappar du ska ge bort! Gillar verkligen vantarna:)

lavendia sa...

Även jag råkade se en julklapp då jag var liten. Jag var sedan så rädd att jag inte skulle se tillräckligt glad och överaskad ut på julafton. Men du lägger ut bilder på dina julklappar! SÅ jättefina klappar de får. God Jul på dig. Hoppas du får något fint själv också.

Gjuterian sa...

Vill önska en riktigt God Jul!

Kram från Helen

Nettan sa...

Vilka härliga klappar!
Önskar dig en god jul =)

Solglitter sa...

Så fint!! :)

Önskar en riktigt God och Fröjdefull Jul ♥

Julkram från Lollo

Fru Albertsson sa...

Måste bara säga att de där vantarna med katterna på i detta inlägget, dom gjorde ju du till mig för ett par år sedan. Det är fortfarande mina favoritvantar, och de ser precis likadana ut nu. Nja lite mindre är de för jag har tvättat dem, men de är HELT perfekta! :-)

nattugglan sa...

Så fina julklappar,,dem skulle jag också ha blivit glada åt att få. Minns också att mamma gömde julklappar..o vi försökte att tjuvkika..hihi.ja det va tider det.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails