torsdag 7 januari 2010

Virkade dukar

På 70-80talet så var det mycket populärt med virkade dukar i alla storlekar, en liten prydnadssak på duken tillhörde den tidens måsten. Jag virkade gardiner och överkast, nästan alla virkade och vi bytte mönster med varandra, jag sparade mina i en pärm mycket noga. I slutet av 80talet och i början på 90talet så åkte mina virkade alster in bland gömmorna för att till slut kastas bort.Nu är det plötsligt modernt med virkat igen, snyft, snyft tänk alla mina slängda dukar! Fick se en bild på en virkad duk som sytts fast på en kudde hos http://inspirationsdesign.blogg.se/ efter det började jag virka dukar på löpande band. Min ena dotter hittade den för länge sedan glömda pärmen med alla mönster som nu kommer till användning igen.

12 kommentarer:

Matilda G sa...

Tålamod, det är det första jag kommer att tänka på när jag ser dukarna... Jätte fint.:) Har dessvärre inget tålamod själv till att göra så "stora" saker utan gör amigurus istället.:)

Annika sa...

Läckert!!! som tur är har jag svårt för att slänga saker..:) har alla mina kvar... använder dom av o till för på en del möbler passar det ju inte med nåt annat än virkat... dina dukar var ju jättefina.... mycket jobb... men kärt... Kram ANnika

Lotta sa...

Hej hej Annika!
Jag har gjort precis som du,slängt de virkade man haft,kanske har ngn kvar någonstans....Jag tycker oxå det är kul å virka,när jag väl gör det ;-)
Jättefina dukar du har!

Kram,Lotta

Anonym sa...

Du har så fina dukar!! :)
Den turkosa var jättehärlig. :)
Du anar inte vad jag avundas dina kunskaper!! :)

Ha en mysig helg!
Vi hörs!

Kram Malin I&D

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vilka härliga färger :) Jättefina!

Bibbi Maria sa...

Jösses så läckert med alla dessa underbara dukar!!! Vilka fina färger du använder och sånt tålamod du har!

skapa och inreda sa...

Tack alla för era mycket trevliga kommentarer, de värmer gott ivinterkylan:)
Kramar till alla/Annika

Jesse sa...

Gillar verkligen dukarna du gjort, skulle vilja göra några själv och jag undrar var du fått mönstrena ifrån? Nåt du säljer kanske? =) Ha en trevlig dag! Mvh Jessica

Pixi sa...

Jag blir SJUUUK!!! Jisses vilka granna dukar du gjort,särskilt den turkosa..bara älskar den färgen o så snyggt när det matchar nåt i rummet!Kram=)

Diana61 sa...

Åh vad vacker den blåa runda duken är!! och den i lila!! Är det fult av mig och fråga om kopia av mönstrena ?

Anonym sa...

Jättefina dukar! Undrar vart du får mönsterna ifrån? Jag har sökt på internet, letat på biblioteket men det finns inga fina mönster som är klassiska.

Zandra sa...

Vilka underbara dukar! Speciellt den gröna löparen.. Vill du dela med dig av mönstret? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails