tisdag 18 maj 2010

Virkglädje

När jag tänker tillbaka på småbarnsåren så mins jag väninnor, barn, garn, kaffe/te, och bullar huller om buller. Vi färgade garn gick på sy och vävkurser, hur i hela världen hann vi med allt detta? Vi arbetade dessutom allihop, men något hände på vägen och vi tappade bort vår skaparglädje.

Nu ca 25 år senare så har jag hittat tillbaka till det som betyder så mycket för mig och som får mig att må så bra, virkar, stickar, syr och dricker te huller om buller.
Mina vänner som följer min blogg brukar säga ”Hur hinner du? Hur orkar du? När gör du allt detta?” Svar: Jag sover inte i soffan längre, vill knappt gå och lägga mig:)
Till min oerhörda glädje så har jag lyckats inspirera några av dem till att ta upp sitt skapande igen. Yvonne virkar/stickar, syr och håller på, tror hon drömmer om garn och tyg hela nätterna.
I går var jag och Pia.H ute en liten tur, det blev lite garninköp för henne. Jättekul tycker jag, i dag dök hon upp hemma hos mig efter jobbet med andan i halsen sa hon ” Du måste hjälpa mig! Jag kommer inte ihåg hur man virkar mormorsrutor!!!”

Härliga färger eller hur?

 Nu är hon på gång!
Jag tror hon kan det!
Första rutan klar! Du är så duktig Pia!
Nu när du nu börjat virka så kommer du inte att kunna sluta:)
Hej och hå virka på!

15 kommentarer:

I det blå huset sa...

Känner igen mig! Precis så har det varit för mig också. När barnen var små hann man allt, sedan försvann liksom lusten och orken. Men nu efter nästan 20 år så har lusten slagit till med kraft! Jag hinner inte jobba - vill bara sy, sticka, virka m.m.
Anita

Fiff sa...

Verkligen härliga färger! Blev lite kär i dem faktiskt! Garn och handarbetande ger så mycket glädje. Hoppas du visar upp fler rutor sen!

Rosenvante sa...

Ja, det är verkligen härliga färger.
Jag har nog alltid hållit på med nått, men jag hann verkligen mycket mer när ungarna var små och jag jobbade heltid än vad jag gör nu, ändå är jag uppe längre på kvällarna. Men handarbetet längtar jag efter hela dagen, för då kopplar jag av och mår gott.

Anki sa...

Åååååh, vilka färger! Verkligen lockande. Jag kopplar av med stickning eller virkning när jag åker till/från jobbet. Det hjälper mig att stänga ute allt oväsen ...

Pia H sa...

Hej Annika!
Det du skriver är såååå rätt. Kommer ihåg våra kvällar från förr. Gud va roligt vi hade.
Det är du som är så jäkla duktig och ger en så mycket inspiration. Tack vare dej så är jag på G igen.
Hej och hå virka på :)
Virkpinnen glöder här hemma.

Min vrå... sa...

Vilka underbara färger! Precis de jag har hemma. Jag vill också lära mig att virka för jag skulle så gärna vilja ha en sådan filt hemma.
Kram Elin.

Anonym sa...

Det är så otroligt roligt att läsa det du skriver. Jag har känt mig lite ensam i allt mitt handarbetande - i min ålder..

Mina barn är vuxna och det är först nu - de senaste året - som min skaparlust verkligen exploderat igen. När barnen var små sydde jag, lutade av möbler, klädde om möbler osv men orken tog väl slut helt enkelt. Mellan då och nu har jag också gått en femårig utbildning. Nu är det precis som andra skriver - jag längtar hem från jobbet, till handarbetet, tittar på garn och tyg på lunchen och har 1000 ideér i huvudet. Vad ska jag göra härnäst? Vilket eller vilka handarbeten ska jag ta med på semestern osv.

Lilla gårdshuset sa...

Hejsan! Vilken härlig blogg du har och så jätteduktig på att skapa. Tar du emot beställningar på dina virkade saker???

Kramis/Heléne

Evas Pyssel sa...

Vad klokt du skriver.Även jag känner igen mig i detta. Jag ser på min dotter, sååå mycket lust och energi i sin scrapbooking, med två små tjejer och ansvar för två butiker....hur hinner hon ?? Men det var ju så det var .Jag hade också alltid något på gång och jobbade 100 %. Jag minns att vi t.o.m.satt och stickade på rasterna i lärarrrummet. Det skulle man aldrig komma sig för med idag. Sen kom en period när man inte "orkade" och nu , tackochlov har kreativiteten fått ny låga och det är fantastiskt. Kram på er alla kreativa människor // Eva

Marie sa...

Nu har jag fått köpt mig tre virknålar...ska bara lära mig virka! Du är en fantastisk inspiratör!!!!Heja dig!

Pixi sa...

Vad skönt at lusten åter har kommit igen då!!Gud vilka läckra färger,nu blir jag SUGEn igen..Har precis slutat att göra mormorsrutor!!ToodeLoo =)

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Javisst är det konstigt så mycket man hann en gång i tiden......jag är som du väldigt glad för att jag börjat handarbeta igen. Det är så kul och man hinner aldrig ha tråkigt. har många saker på gång samtidigt, vilket inte är så bra kanske, för inget blir ju riktigt klart. Men vad gör det!
Agneta kram

SandraS sa...

Härliga färger! Jag tappade lusten när jag började jobba. Alltså direkt efter skolan när jag var 22år. Nu är jag 30, har småbarn och kreativiteten och lusten att sy, sticka, virka, osv. gör att jag knappt vill sova och äta för det tar för mycket tid!

Vill du se lite virkade jordgubbar så titta in hos mig!

Märta sa...

Oj så läckra färger!
Mormorsrutor är roliga att virka,man får ju bort mycket restgarner oxå.
Ha en fin kväll!
Kram!

pysseliten sa...

Jag känner med igen det . nu när barnen är stora så blir det mer tid för pyssel . Och jag har ju lite svårt att vara still ,har gärna något på gång jämt :) Har nog alltid varit sådan ha en bra kväll .Fin virking vissst är det kul att kunna lära .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails