torsdag 3 maj 2012

Stickad tröja och kofta

Tröjan som jag stickat i Tilda garn blev mycket mjuk och skön att bära. Jag hade ca två nystan av varje färg liggandes sen länge och det var precis så att det räckte till en tröja i storlek medium. Jag använde mig av ett grund mönster från en Pippi tröja i Tilda så att jag fick rätt maskantal sen var det bara att sticka på och randa efter eget tycke.Garnet till den här koftan blev liggandes i nästan två år innan jag började att sticka på den sen tog det ytterligare  några veckor innan jag monterade den och nu är det bara knapparna som fattas. Jag älskar knappar har hur många som helst men letar ständigt efter nya. Mönstret till koftan i strukturmönster kommer från Garntjänst. Garnet heter Bugg och den stickas med stickor 4 och 5 Stoff & Stil Har massor av härliga  Knappar

10 kommentarer:

Lilli sa...

Oh, så fin tröjan och koftan blev! Tycker det är helmysigt när man randar "efter humör" och efter vad man har för garn och när det blir asymetriskt. Det blir inproviserat, personligt, skapande och konstnärligt :) Tröjan blir helt unik, bara du har en sådan :)

Vardag och flärd sa...

Koftan är jättefin! Att slutföra och öra det allra sista på ett projekt kan ta lång tid för mig också men det är bra att kunna ta till när man saknar inspiration till nåt annat.
Stoff o Stil gillar jag, köper det mesta där.
Kram Eva

Evas Pyssel sa...

Åh den vita gillar jag. Och jag gillar knappar också, har massor. För många år sen fanns det en textilfabrik av något slag i Kristvallabrunn. När de stängde fick man köpa knappar kilovis. Kan du tänka dig !!!
Kram Eva

annika sa...

Så mycket du får gjort. Jag har svårt med att få det sista gjort då jag stickar.
Kul med knappsamlandet.

Kram

Cecilia sa...

Fina båda två! Kul att få in lite nytt att kombinera med i garderoben såhär års, man börjar tröttna på vintergrejorna!

Mmatilda sa...

Mycket snygga båda två! Och roliga knappar! Jag är ju också mycket för att improvisera, lite för mycket ibland kanske. Du har improviserat perfekt lagom mycket för att få en helt egen tröja utan att den blev "tokig"!

4U2 sa...

Gillar mest den vita tröjan och är så tråkig att jag väljer de vita knapparna till den :)

Emilia sa...

Så snygga - både tröja och kofta!

Annika GW sa...

Så fint! Gillar mycket den vita koftan och fina knappar kan man inte få för mycket av. Jag samlar också! / Annika

missvawa sa...

Vilken underbar tröja!! Du är bäst Faster!! Kram Veronica

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails