torsdag 7 mars 2013

Nej, jag finns inte på tradera

Nu ligger man ute på tradera utan att veta om något själv. Jag har aldrig sålt mina virkade bakverk på tradera och kommer inte att göra det i framtiden. En person som kallar sig Sony 555 roar sig med att "låna" inte bara mina utan flera andras bilder. Egentligen gör det inte så mycket, får väl känna mig lite smickrad över att någon tycker mina bilder är fina och vill använda dem. Tycker lite synd om eventuella köpare som inte får det bilden utlovar.

Tack till virka liten kaka  ,som själv råkat ut för denna Sony 555,  för att du gjorde mig uppmärksam  på att även mina bilder används i någon annans syfte.


Här är användaren på Tradera

15 kommentarer:

Karin sa...

Hej! Men FY vad fräckt och ofin, kan man inte anmäla det på något sätt? Och stackars köpare av kakorna som troligtvis får några hemskt fula kakor om det överhuvudtaget finns några virkade den personen gjort kanske en torr gammal kex. Karin

Snäckskalsdalen. sa...

Jag var tvungen att gå in på tradera och titta. Klänningar kan man köpa också. Jag förstår inte, hur kan figuren ha fått omdömen om försäljningar, jag förstår ingenting och så dina kakor. Dom är så otroligt smarta, om dom bara kunde använda det på något annat sätt.
Håhåjaja, man slutar aldrig att förvånas.
Kramar
Agneta

Birgitta sa...

Men! Hoppas du anmält det till Tradera, så där får man ju inte bete sig. Ja, man undrar ju verkligen vad, om något, folk får när de bjuder på auktioner med dina bilder. Usch och fy.

Melody Shih tzu sa...

Du har ju möjlighet att anmäla! Man har aldrig rätt att lägga ut någon annans bild utan tillåtelse!
Upphovrättslagen gäller!
Man kan heller inte citera bilder så även om man talar om vart man lånat bilden så har man inte rätt att göra det. Kan tipsa om Bildombudsmannen, på hans hemsida finns mycket bra att läsa!
Kram Melodys matte

Eva sa...

Jag hoppas verkligen att ni anmäler! Det låter ju som om det är rent bedrägeri på gång och så många som drabbas av det på Tradera o Blocket så ska ju alla försök man upptäcker stoppas!
Så, om inte annat för vår skull, alla vi som skulle kunna bli lurade - ANMÄL!
Kram!
(Se'n är ju dina så fina att du verkligen fått mig att vilja lära mig virka...)

Emilia sa...

Tråkigt!

Vilket härligt garn du stickar sjalen i!

Otaliga projekt sa...

Bra att du klippte in Säljarens "sida" på din blogg. Då vet man ju en som man aldrig ska göra affärer med iaf.
Trevlig helg.

IreneL sa...

Usch så trist! Jag har själv varit med om att få mina blombilder stulna och satta på tradera av frösäljare. Jag anmälde till Tradera och mailade min orginalbild till dom! Då tog dom bort dessa auktioner. Efter detta så har jag satt mitt namn på alla blombilder så det ska vara svårare att använda dom för andra!
Ha en fin helg!

Mon jardin en ik sa...

Fy så tråkigt att det finns folk som gör på det här viset. Dina saker är så fina och nu kanske någon blir lurat. Så om det finns möjlighet måste du anmäla detta.
Ha en fin helg.
Anje

Vardag och flärd sa...

Anmäl! Skojare finns överallt och det ska vi inte acceptera!
Ha en fin helg!
Kram Eva

Melody Shih tzu sa...

Idag länkar jag till din blogg, men jag har inte "lånat"
någon bild! Hoppas det är OK!
Tror att många lånar bilder p g a okunskap!
Hittar dagligen lånade bilder i bloggar som jag är övertygad om att de inte fått tillstånd att låna av fotografen!
Önskar dig en bra lördag!
Kram
Melodys matte

Lisbet sa...

Så fult gjort! Men som i mycket annat, så gäller "det som göms i snö...", förr eller senare upptäcks de som utnyttjar andras vara vad det vill.
Ha en skön helg!
kram

Maria Harrsjö sa...

Men herre jes hur kan detta vara möjligt otroligt fult och korkat. ! Fina kakor gör du !!

Eva sa...

Jag blir bara förbannad på så fula tilltag.....lurendrejerier kallas det för.

virka liten kaka sa...

Hej!
Hur har det gått? Tog de bort din budgivning? Jag har mailat in en bild, ska skicka in de andra också. De skrev att de skull plocka bort budgivningen när de sett att bilden är min.

Hoppas helgen har varit bra.

Kram Cina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails