fredag 20 september 2013

Virkade babytossor

Till de här så babytossorna har jag använt mig av garnet Heavy cotton från Stoff&Stil och virknål nr 4,5
 Hjärtat på sulan har jag virkat med Tilda garn och virknål nr 3. Mönster till tossorna hittade jag på Svarta Fårets blogg   Jag virkade först så som det stod i mönstret men upptäckte att det skulle bli väldigt små tossor med virknål nr 3 och Tilda garn, min sula blev inte större än ca 5-6 cm, testade med Heavy cotton och fick ett bättre resultat. Trots det är tossorna väldigt små med en sula på ca 9 cm. Mönstret var annars lätt att virka efter kanske det är så att jag virkar ovanligt hårt, jag tycker inte det själv, men vet faktiskt inte varför mina första i Tilda garn blev så små12 kommentarer:

Gunnel sa...

Otroligt söta babytossor. Jag har tittat lite bakåt i din blogg och har fått så mycket tips och ideér. Du är helt fantastisk!

Mia stickar sa...

Så söta!

FarmorMormorA sa...

Fin och rolig detalj med hjärtat under foten. Och vilket bra tips i förra inlägget. Visste inte att det fanns reflexgarn/tråd. Bara leta efter det så kan man göra av med lite restgarner..
Ha de Gott!

Eva Hudin sa...

Det var riktigt söta små tossor du tillverkat!
Hälsar
Eva

Eva Hudin sa...

Det var riktigt söta små tossor du tillverkat!
Hälsar
Eva

Ewa`s Galleri sa...

Så söta
Ha en riktigt skön helg

Emilia sa...

Finfina!

TIJNA sa...

Jättesöta!
Jag hörde av någon annan som hade samma problem som du, att tossan verkligen blev mini-mini med Tilda-garnet... Det gällde kanske inte samma mönster, men det låter ju som det. Låter lite knasigt i alla fall... :p

Tijna på www.virknalenochmajskroken.blogspot.com

Fiff sa...

Väldigt söta!

IreneL sa...

Tack så jättemycket för tipset!
Mina blev också jättesmå men jag gjorde även den andra modellen som Svarta Fåret har. Dom blev större.Jag har länkat till dig från min blogg!
Ha en fin dag!

Mon jardin en ik sa...

Vilka söta små tossar. Du visar alltid så roliga saker. Det kliar i fingrarna att virka dem liksom reflexhjärta i förra inlägget. Tack för det.
Anje

Catarina Lindsten sa...

Dom är ju helt bedårande!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails