måndag 6 oktober 2014

Boktips

Jag har i tidigare inlägg berättat om min passion för virk och stickböcker, hyllan i mitt syrum svämmar snart över av alla härligt inspirerande böcker. Jag brukar säga till mig själv att nu får det räcka, jag har tillräckligt med böcker men.... så kommer det ständigt ut nya som jag tycker ser väldigt intressanta ut, köper en del av dem, några riktigt bra andra hade jag kanske klarat mig utan.
Känslan av vardagslyx och välbefinnande när man kan krypa upp i soffan med en god kopp te och en nyligen inköpt stick eller virkbok  känner säkert flera av er igen sig i.

Det händer att några av mina läsare hör av sig till mig angående virkning och stickningsbekymmer, det är inte alltid så lätt att förklara hur man ska göra via ett mail eller sms. Efter att jag noga studerat och även provvirkat några provlappar ur följande bok, Virkarens Stora Mönsterbok, av Sarah Hazell kan jag varmt rekommendera den för alla, både nybörjare och vana virkare.
Jag, som har virkat i många år, hittar väldigt mycket spännande och inspirerande tekniker som är nytt för mig. Det här är en bok som jag ständigt kommer att återvända till och som får en särskild plats i min bokhylla. Jag ger boken högsta betyg, den är dessutom mycket prisvärd.
Boken ges ut av Ordalaget Bokförlag

Du hittar den även hos Adlibris och hos bokus
"En rikedom för alla virkningsfans!

Boken är ett mycket bra verktyg för alla som gillar att virka - oavsett kunskapsnivå. Den innehål­ler 200 olika virkmönster - reliefmaskor, rutmönster, vågor, snäckor, klasar och mycket mer!

Den inspirerande boken är indelad i två avsnitt och inleds med baskunskap för nybörjare - allt från att välja garn, lägga upp maskor och välja virknålar till att virka enkla basmönster. Därefter följer ett avsnitt på en mer utmanande nivå där man får ett otroligt utbud av kreativa virkade mönster.

Varje mönster beskrivs steg-för-steg med en skriven instruktion, diagram, stickprover och färgbilder på det färdiga mönstret. I slutet av boken förklaras alla virkförkortningar och symboler.

En unik bok i sitt slag som innehåller såväl nya kreativa och inspirerande mönster som enkla basmönster - en riktig bra-att-ha-bok för alla virkare! "
8 kommentarer:

nattugglan sa...

Oj där kände jag igen mej, haha..jag har alldeles för många böcker..vissa är bättre än andra.Måste nog kika på dendär virkboken också, den verkar va bra!Ha de bra!

Snäckskalsdalen. sa...

Tack för tipset, den är redan inlagd på min bokönskelista! Jag älskar ju också böcker och kan sitta och vara alldeles försjunken i dom hur länge som helst, jag drömmer! Nu i vinter har jag lovat mig själv att jag skall ta itu med alla kokböcker för det är ju som så att sättet att äta har ändrat sig och jag har en stor bokhylla plus två skåp fulla som jag känner att jag vill rensa igenom. Sen får handarbetsböckerna mer plats!
Hoppas du har det bra så här på höstkanten, vi har haft så gott väder sista veckan, helt ljuvligt!
Agneta kram

Evas Pyssel sa...

Tack för tipset. Den ska jag titta efter . Alltid roligt med ny inspiration. men även här blir det lätt översvämning i bokhyllan. Sen jag började låna böcker i bokbussen har jag "hiat" mig.
Ha det gott !! Kram Eva

Nina/Stjärnkraft sa...

Den måste jag tipsa vårt stadsbibliotek om att sätta på inköpslistan!

Tovepia sa...

Takk for tips..men må medgi at jeg sjelden går til mine strikkebøker når jeg begynner et arbeid, finner det meste på nett eller i blader:)
Nyt oktoberdagene videre, klem fra meg;)

Evas Kvarnaro sa...

Hej, hmm ... undrar om jag min latmask behöver det tipset, men jag kan säga till dotter Maria som är virkgalen, ingen smittsamt av mig, *fniss*
Det är tur vi alla har olika intressen.

Må gott/ Eva

ps. Din header är mkt fin.

Musikanta sa...

Tack för tipset. Ska höra efter på biblioteket - jag virkar inte så mycket men jag älskar att titta i handarbetsböcker.
Kram från Ingrid

Fru Vallmo sa...

Åh tack för tipset! Det ska jag önska mig till julen!
kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails