tisdag 11 november 2014

Mönster på virkade ugglor.

Nästan dagligen är det några som hör av sig till mig angående mitt mönster på virkade ugglor. De tackar för att jag delar med mig och berättar om sina egna ugglor och hur kul de tycker att det är att virka, några frågar om de får sälja sina virkade ugglor på marknader och liknande.
Som ni säkert vet kan ugglor flyga och det kan tydligen även mitt mönster, nu virkas det till min oerhörda glädje ugglor efter mitt mönster i många länder. 

Administratörer från olika virkgrupper på Facebook i några av våra grannländer, även England har hört av sig till mig angående mitt mönster som nu finns översatt till olika språk utan min vetskap.
Jag tycker det är jätteroligt att mitt mönster har blivit så populärt och att så många vill virka ugglor, jag tittade efter hur många sidvisningar mitt inlägg om mitt mönster hade. 94030 i skrivandets stund, helt otroligt! 

Administratörerna undrade över om det verkligen var mitt mönster som nu några hade översatt utan att hänvisa till mig och visst var det så. De undrade över vad jag skulle ta till för åtgärder för att stoppa dem. Jag ska inte vidta några som helst åtgärder, men kan tycka att det hade varit roligt om de som översatt mitt mönster hade hänvisat till mig för då hade de även kunnat se varifrån jag har fått inspiration till mitt mönster. 
Utan Fru Persson på Pälsärmen hade det inte blivit något mönster på några ugglor, Det var hennes mönster som jag utgick ifrån när mina virkade ugglor blev till ett mönster som alla kan ta del av. Dessutom visar jag steg för steg med bilder hur man ska gå tillväga och då är det ju lite tråkigt att de som har översatt mitt mönster inte tänker på att det kanske skulle vara till nytta för de som kanske inte har virkat så mycket.

Följande gäller för mitt mönster.
Det är helt i sin ordning om de som virkar efter mitt mönster vill sälja sina egna virkade ugglor.
Det är bara roligt om mönstret översätts till andra språk men jag ber er att länka till min sida så att alla kan ta del av mina bilder där man kan se steg för steg hur ugglemönstret blir till en uggla.
Det är inte okej att sälja mitt mönster på Tradera som någon för ett tag sen försökte göra. Jag tycker det är tråkigt att det finns andra som vill tjäna pengar på att försöka sälja ett mönster som finns gratis att ta del av på min blogg.

Två nya röda ugglor har flyttat in till en som gillar rött.
Fredrika i Umeå ville ha en svart uggla med rosa fjädrar.
  Efter ett tag hörde hon av sig och sa att ugglan ville ha en man och en liten unge.
Visst blev de fina efter Fredrikas egna önskemål.
Att virka och sticka är det roligaste jag vet därför är det väldigt trevligt om jag på något sätt kan inspirera andra till att skapa med sina händer. 
Tillfredsställelsen och välbefinnandet när något man har i händerna sakta men säkert blir till ett färdigt alster går inte att beskriva, det måste upplevas.
Här  hittar ni mönstret på ugglorna i ett tidigare inlägg

4 kommentarer:

frupersson sa...

Jag är så himla glad och stolt att du blev inspirerad av mitt lilla ugglemönster!
Många cyberkramar
Maria

Vardag och flärd sa...

Tråkigt att någon vill tjäna pengar på ditt mönster på radera när du själv delar ut det gratis. Men girighet finns och kommer alltid att finnas. Det är fint av dig att lämna ut mönster och även visa med bilder och du blir uppskattad. Det är härligt med bloggvärlden! Under vintern kommer jag att virka några ugglor hoppas jag och då får du veta resultatet.
Tack för att du delar med dig av allt fint du gör!
Kram Eva

Edny sine puslerier sa...

Uglene dine er de fineste jeg har sett! Ikke rart at mange vil prøve dette mønsteret. Men man skal selvsagt respektere andre sine mønstre!! Takk for at du deler. Det kan hende jeg prøver å lage disse en gang. Nå har jeg det travelt med å lage ting til julemesser.

Vform sa...

Det ska du veta ... DU är en riktig inspirationskälla Annika!!
Visserligen så virkar inte jag ugglor, men bara att se dina välgjorda arbeten så blir man glad!
De röda ugglorna är jättefina :)
Tur att vi har 'något att ta i händerna'!
God fortsättning på hösten, snart är julen här :)
KRAMAR till Dig!
/ Vivan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails