torsdag 23 juli 2015

Kristallkronor

Spegel spegel på väggen där säg mig vad som vackrast i världen är.........
.....spegeln svarade, Kristallkronor vackrast i världen är

När vi flyttade in i vårt hus för ca sju år sedan funderade jag länge på vad för slags lampa jag skulle sätta upp i taket, som är öppet upp i nock, i vårt vardagsrum.
Ungefär vid den tiden hade Ikea just kommit ut med den mycket populära taklampan maskros, den skulle passa tyckte jag och åkte till närmaste Ikea varuhus. SLUT på lagret inkommer vecka 34, min vanliga otur. Bara att bege sig hem och vänta men under tiden så gick jag och tittade i olika lampaffärer för att se om jag skulle hitta något annat som skulle kunna passa.
Nästa gång jag var på Ikea så fanns lampan men mitt intresse hade svalnat.

Jag har under många år gått och sneglat på olika kristallkronor, så vackra, så gnistrande, sååå dyra.
I ständiga samtal med mig själv så har jag resonerat om det verkligen är värt pengarna. Blir jag lyckligare av att ha pengarna på banken eller är de till för att glädja mig här och nu? Det är inte lätt när snåljåpen inom mig får bestämma. Jag tänker på barndomens Slösa och Spara, ni vet de där figurerna som fanns i tidningen Lyckoslanten för er som kommer ihåg.
Detta har gjort att taklamporna fått vänta så många år men nu hänger de där bägge två och förgyller min tillvaro precis som jag har önskat. Både Slösa och Spara är nöjda över mina inköp.

Ljuskrona White Clear Large 12 armad hittar ni hos  Inwhite4you 
Blir ni nyfikna på priset?  titta HÄR

Titta in på bloggen Inwhite4you och låt er inspireras.
Före

Efter

Före

Efter

                                                             
Kronljuslampor hittar ni hos   clas ohlson

Alla foton är mina egna.7 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Så snyggt så jag blir avis! Har under ca 20 år letat efter en kristallkrona till köket, många har jag hittat men ingen passar eftersom vi har lågt till taket. Du kan vara lycklig som har högt!
Ha det fint!
Kram Eva

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så vackert. Och du har rummet för
en sån ljuskrona, priset också jättebra.
Det finns mycket fint i den butiken.
Ha en bra helg
Kramar/AM

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller med dig, det ska vara kristallkronor! Jag är så där överförtjust i det och man ser ju att ditt rum blivit med själ, det är något levande över lamporna, tända eller släckta, spelar ingen roll, dom är som goda vänner som hänger där och lyser upp tillvaron. Väldigt bra gjort tycker jag! Och har man högt i tak som ni har så blir det ännu vackrare. Jag gläds varje dag åt dom vi har, som dom flesta kom från mina föräldrar. Men det är tråkigt att göra dom rena......fasligt pilligt. Men det får gå.

Dina rosa hjärtan har jag inte kommenterat, dom är så läckra och en riktigt fin gåbortpresent och så är det det här med att virka, jag har börjat, fel, jag har fortsatt brodera på mina bakdukar nu, men det är ju inte lika roligt som att virka. Och så tål min mosade axel (maj förra året i Norge) bättre att virka än att brodera!

Lamporna är magnifika och jag får nog ta en titt till nu!

Kramar Agneta

Vform sa...

MEN så fint, passar säkert perfekt hos dig och i ditt tak!
Tur att du funderade länge, så fick du till slut det du ville ha!
Ha en fortsatt fin och kreativ sommar!
Kramar ♥

Evas Pyssel sa...

Vilken vacker ljuskrona !! Passar så perfekt i ditt hem. Jag har en ärvd kristallkrona nedpackad. Vi har länge tänkt ta upp den , men dit har vi inte kommit. Vi får se . Dina bilder var verkligen inspirerande.
Kram Eva

nattugglan sa...

Ja kristallkronor är fina o lite för dyra, om man tänker så..men sen om man funderar lite så får man ju inget med sej heller, då är det bättre att ha roligt så länge man finns.visst??.. Vi har en enkel kristallkrona den är svart o har röda prismor o fast den är enkel kostade den över 100 euro( 1000 kr) så lampor kostar nog. Dina va fina o det är ett + då ni har högt i taket.. ha det bra!

Ölandsvindar sa...

Så snyggt! Jag har några kristallkronor inpackade på vinden. Ska nog fundera ordentligt om jag inte kan sätta upp åtminstone någon av dem. Tyvärr har jag inte lika högt i tak som du har.
Kram /Kerstin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails