söndag 2 augusti 2015

Virkad filt till liten prinsessa

Filten består av 153 mormors rutor, den är 1 meter bred och 1,25 m på längden, virkad i Tilda garn från Svarta Fåret, virknål 3,5


10 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Vilken underbart söt filt du har gjort! Fint att ha två varv vitt längst ut. Jag gjorde en mormorsfilt nu i vintras/våras, min första, som jag är riktigt stolt över ;) Det kluriga var att få till ihopsömnaden tyckte jag, den ville gärna bli lite bucklig...men för att vara min första är jag rätt nöjd! Det var jättekul, lite som terapi nästan, att virka ett par tre stycken varje kväll framför teven. Det blir nog en till i vinter igen kanske...

Ha det gott!
Gunilla

Evas Pyssel sa...

Så ljuvlig filt. Och det är ju så roligt att vieka mormorsrutor. På sistone har det mest blivit African flower här . Också den rolig att virka. Man måste ha något handarbete i händerna även nu på sommaren.
Kram Eva

Vardag och flärd sa...

En filt värdig en prinsessa! Det var vackert med så mycket vitt och lite färgpluppar bara. Nu vet jag vad jag ska göra i höst!
Kram Eva

Monica Gullesen Hansen sa...

For et nydelig teppe. Kjempeflott jobb.
Ha en strålandes dag

Maritas Maskor sa...

Såå himla fin filt! Det är ju en jättefin present som står sig hela livet!

lavendia sa...

Åh vad fin. Prinsessan kommer att sova skönt under den. Och titta på ugglan innan hon somnar. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Verkligen en söt filt till en prinsessa, och vilket jobb.
De där mormorsrutorna är moderna hela livet.
Jag har en oxå till en liten vagga, men botten är i brunt kanske lite dyster, svärmor virkat den för 31 år sedan.
Må så gott/ EVA

Lobben sa...

Den är jätte vacker.

Jag blev full i skratt på ett tidigare inlägg du gjort och skrivit hur många timmar det tar att färdigställa en barnfilt.
Hade vi fått betalt för jobbet som en VVS montör/elektriker hade du tjänat ca 40000kr på den, hade du varit kiropraktor hade du minst tjänat 80000kr på den. Hade vi haft rutavdrag så hade kunden bara behövt betala halva kostnaden :)

Snäckskalsdalen. sa...

Så otroligt söt! Jag brukar faktiskt också virka små plädar till små barn, det är roligt att ge bort något man gjort själv.
Men jag ser att du syr/virkar ihop dina rutor på ett mycket sofistikerat sätt, hur gör du? Mina blir alltid lite anmärkningsvärda när jag ska göra det, dvs det blir fult!!!
Ha en fortsatt fin sommar, kramar
Agneta

Skaparglädje sa...

Wao. Vilken vacker filt du gjort.
Kram!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails