söndag 30 augusti 2015

Mitt smultronställe

Många av oss har säkert trevliga små smultronställen både hemmavid och långt borta. Jag har flera som jag gärna återvänder till men det bästa stället finns tillgängligt varje dag. På min altan trivs jag allra bäst, insvept i plädar om det är för kallt och med golvfläkten jämte mig när det blir för varmt.
Eftersom  jag nu så gärna tillbringar min tid där ute vill jag omge mig av små vackra ting som förgyller min tillvaro lite extra.
Tyllgardiner som legat till sig i mina gömmor fick i år plötsligt ett nytt liv i taket på altanen, där hänger de så fint och fladdrar lätt när det blåser.
Ett 45 minuters besök i det kända köpcentret Ullared gjorde att jag kom hem med lite billigt ögongodis som jag kunde pynta upp altanen med.


Ser ni bänken på bilden?
Den inköptes för mer än 30 år sedan men har de sista 7 åren legat bakom garaget i väntan på transport till soptippen. En av mina vänner undrade över var någonstans jag har köpt den fina Chabby Chic bänken, väder och vind gjorde arbetet åt mig.


Små dekorativa hjärtan från 19 kr 

En ny matta 2, 5 m lång  kostade 69 kr. Nästan så att jag får dåligt samvete för jag vet ju vad bara varpen till mattan kostar när man väver själv
Jag har länge letat efter en ljuskrona men inte hittat någon som jag tyckt om, det fick bli den här buren med flera olika värmeljus. 
Solcellslyktor 39 kr i Ullared. På fina gatan såg jag att de kostade 129 kr

I en blomsteraffär såg jag en vacker vindfångare som kostade 386 kr åkte hem och gjorde en egen med material som jag redan hade.


6 kommentarer:

Vform sa...

Kan tänka mig att det är ditt smultronställe ... och vilket ställe!!
Helt underbart och ljust! Mattan passade perfekt, och till det priset, tummen upp!
Förstår att det är där du trivs :)
Får tacka för rara ord från dig ♥
Ha det gott i din lilla "kammare"

Rosenvante sa...

Bilderna ser ut att vara tagna ur en inredningstidning, jättefina och så fint du har.

Evas Pyssel sa...

Vilken trevlig och ombonad altan du har. Och milde tid så många mysiga detaljer. Har de verkligen sådana på Ullared. Ser ju ut att komma från "värsta" inredningsbutiken. Väldans snyggt. Här trivs du väl till 100 %.
Kram Eva

Evas Kvarnaro sa...

Milde tid så mycket fint det finns hos dig, mysigt till tusen.
Om man väntar med att slänga blir 'saker' snart Chabby Chic. *fniss*
En vindfångare för över 300 kr. tokigt värre, din blev fräck.

Må fint/ Eva

Emilia sa...

Så mysigt du har fixat!

Ann Jorunn sa...

Så utrolig flott "smultronställe" du har laget deg. Du har blikk for fine detaljer og har laget et innbydende og trivelig sted for avslapping og nytelse. Skulle gjerne hatt en slik hjemme hos meg :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails