söndag 10 juli 2016

Missy C

Färdig med det andra paret vantar med mönster från JennyPenny 
Eftersom jag har tre egna ragdollkatter så fick mina vantar Missy C blå ögon 

Jag använde mig av Rauma finullgarn till bottenfärgen och Rauma Gammelserie till mönstefägen, detta gör att vanten får en extra stadga. Strumpstickor nr 2 och 2,5

I ett tidigare inlägg kan ni se hur jag efterarbetar mina vantar.
De blir så otroligt mjuka och fina efter det.
Många säger att de inte vågar doppa vantarna i kokhett vatten för alla vet ju vad som händer om man skulle ha stoppat dem i tvättmaskinen. Det är inte det varma vattnet som krymper alster stickade i ull utan det är rörelsen som gör det. Det heta vattnet gör att ullen blir extra mjukt och den lite stickiga känslan försvinner. Dessutom försvinner alla ojämnheterna i stickningen och resultatet blir en mycket mjuk och slät vante.
6 kommentarer:

Inger sa...

Vilka fantastiska vantar!

kram Inger

Evy sa...

Hej så underbara vantar du har stickat och katter som är så söta hälsningar från Evy

Hantverkarglädje sa...

Du kan då det mesta som innehåller garn verkar det som. Jag har sett och beundrat detta mönster men jag är helt säker på att varken tålamod eller skicklighet med stickorna skulle räcka till. De är så himla vackra dina vantar.
Just nu håller jag på att tova lite med nålen och det är intressant det med. Ha det gott.

Elisabeth sa...

Vilka fantastiskt fina vantar! Kattälskare som man är.

marie jo sa...

les mitaines sont extraordinaires que j'aimerai savoir les tricoter, dites moi existe il une méthode pour tricoter le dessin avec le mélange de couleurs ?

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska vantar och med blå ögon, klart det måste vara blå ögon! Jag tycker det är kul att sticka vantar men jag gör dom släta och broderar på för jag har kommit av mig med att sticka mönster. Det fanns en tid då jag fixade norska lusekoftor hyfsat lätt, men jag har legat av mig. Tyvärr, för det är både roligt och vackert!
Kramar Agneta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails