torsdag 22 maj 2014

Lille Åskar och jag

Min lille hund Åskar blev väldigt sjuk och fick läggas in på djursjukhuset i Hässleholm några dygn. Han fick opereras för problem med magsäck och tarmar. Åskar är nu på bättringsvägen, han blir piggare för var dag som går men van som han är vid timslånga promenader så tvingas han nu leva i ett mycket lugnare tempo ytterligare några veckor innan allt blir som vanligt..  
Inte kul med tratt
Eftersom Åskar inte får gå så långa promenader bestämde vi oss för att följa med husse som hade några ärenden i Kristianstad. Lille Åskar behövde lite nya intryck och dofter att lukta på så han och jag tillbringade en timme i vackra Tivoliparken och utan att jag visste om det så hamnade vi i förberedelserna inför Kristianstads 400 års jubileum.
I parken mötte Åskar och jag plötsligt en häst som drog en vagn med något som genast fångade mitt intresse.
Långa färgglada stickade halsdukar!

Rullades ut för att hängas på staket 

och över den långa bron
som leder till Naturum vattenriket


Mot alla odds kunde jag äntligen starta  för att springa Göteborgsvarvet, ett lopp jag i fantasin återvänt till hundratals gånger de senaste åren. I ett tidigare inlägg skriver jag om de senaste årens vedermödor.
 En minut till start!
Jag kom i mål!!!!!
När jag passerade mållinjen kunde jag se hur glada alla var som nu äntligen tagit sig i mål. Min glädje går inte att beskriva med ord, en så otrolig upplevelse. 
Jag kan! 
Jag vill!
Jag ska!
 Ett mantra som tagit mig dit jag är i dag.
Jag skiter i jantelagen och säger.
Jag är helt fantastisk! Heja mig! 


Tack till dig Yvonne för att du fanns där när jag behövde dig som mest.
Goda vänner är som stjärnorna,
man vet att de finns 
fast de inte alltid syns.
24 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Stackars lille Åskar! Hoppas att han tillfrisknar ordentligt och att han sen slipper besvär! En av mina hundar blev opererad för mag och tarmproblem när han bara var ett år. Jag var helt säker på att han skulle dö, efter att ha sett röntgenbilderna och vad dom sa om alla ärr han hade på magsäcken. Men han klarade sig och har sen dess ätit annat foder som gör att han mår bra.

Kram Ann-Louise

Marianne sa...

Hej

Stort grattis till Göteborgsvarvet! Vilken prestation efter alla motgånger du har upplevt - helt otroligt! Jag förstår mycket bra hur obeskrivligt lyckligt du känner dig med att ha klarat denna tuffa långlopp.
Det är roligt med dina motiverande ord! Jag vill, jag vågar, ja kan - det skriver jag ofta på baksidan av mina nummerlappar, framförallt när jag springer lopp i Svergie ;-)
Tack även för den väldigtfina bloggen. Jag blir mycket inspirerad av den. Har de sensate veckorna virkat två kuddar i vågmönster, och den ena är just nu på väg till en vän i Västerbotten.
Lycka till med träningen och pysslandet - fins det två finare hobby?
Många hälsningar från Schweiz
Marianne

Merja sa...

Skönt att Åskar mår bättre! Det är jobbigt när ens fyrbenta vänner mår dåligt som med de två benta också förstås.
Heja dig!

Mon jardin en ik sa...

Får väl gratulera dig både med loppet och med tillfriskandet an hunden. Men främst det första . Så stolt du måste vara. Läste tillbaka i din blogg och förstår att det här måste vara något helt fantastiskt för dig. En riktig kämpare är du och en inspirationskälla dessutom.
Ha en skön helg.
Anje

Evas Pyssel sa...

Jag säger bara ÅHHH vilka halsdukar och ÅHHHH vad du är duktig. Grattis !!!! Har också haft en sjuk vovve, men bra igen. Här var det bukspottskörteln.
Ha en skön helg !! Kram Eva

Fiff sa...

Vad roligt att hamna mitt i halsduksupphängningen :-) Vi var i tivoliparken idag, så jag såg den på plats på ett staket. Hoppas Åskar kryar på sig! Det är fruktansvärt när ens älskade djur blir sjuka.
OCh heja dig!

Rosenvante sa...

Men vad är det som händer med dina djur, först kissen och nu vovven. Skönt att höra att det gått bra i alla fall.
Jag tappade länken till dig när jag förlorade hela min blogglista så det är tur du skrivit vid mig så jag hittade tillbaka igen.
Grattis till ett genomfört lopp också.

Sunna sa...

STORT grattis till din prestation i loppet och pyssla om åskar lite extra

Evas Kvarnaro sa...

Ja nu får du underhålla lille Åskar med allt möjligt så han får annat att tänka på. Inte kul med den 'dumstruten', den är 'ivägen' överallt också. Men snart har veckorna segat sig fram för vovven
och han kan vara 'normal' igen.

Grattis till GTB.varvet,bra gjort.
Min sonhustru sprang där också, men jag hörde talas om att många fick 'dåndimpen' och en dog om jag inte har fel. Det gäller minsann att vara toppen frisk och dricka mkt i den värmen, ingen lek precis. Marie ska springa i New York den 14 juni ? den resan plus loppet vann hon förra året i Stockholm, inte illa.
Jag springer också, men bara i trädgården framför gräsklipparen, *fniss*
Kristianstad känner jag till väl, en av döttrarna bodde där i fyra år, så det finns mkt vackert att se och göra där. Fantastiska halsdukar folk har gjort. Förstår att du blev intresserad, hi hi ...
Ha en skön helg/ Eva

Hedvig sa...

Håller tummarna för att han blir bra snart! Vet hur jobbigt det är när pälsklingarna är sjuka... :(

Maria sa...

Gott när det finns hjälp att få till våra fyrbenta vänner. Håller tummarna att allt skall gå bra med honom. Vad duktig du är som genomförde loppet, jag skulle inte ens orka gå så långt. Jisses vad mycket tid som har lagts ner på å sticka allt det där.
Ha en fin dag/kram

Ölandsvindar sa...

Du har tydligen virkat en livlina!Grattis till din envishet , uthållighet och lyckade resultat. Och lika mycket grattis till att lilla vovven ser ut att bättra på sig. Hurra!!!!!!!
Kram /Kerstin

Randiga Tråden sa...

Hoppas att Åskar mår bättre nu. Kul med det stickade runt stängslet i Kristianstad.

Vform sa...

Skit du bara i jantelagen!
Enligt vad jag förstår så är det du gjort en bragd utan dess like!
Jag HEJAR på dig ... de sista raderna i ditt inlägg är så sanna, så sanna!
Tror Åskar kryar på sig fort, då får ni ta långpromenader snart igen!
MEN vilken halsduk, fantastisk ... förstår den tog ditt intresse ... :)
KRAMAR ♥

Manduzana stickar sa...

Men lille Åskar då! Hoppas han blir bättre snabbt :)

Gunilla sa...

Hoppas lille Åskar mår bättre nu och klarar av sina rundor igen . Va härligt att klara sitt mål. jätte grattis , även om det tar tid och det ibland kan kännas långt till sitt mål så når man det till slut Bra jobbat /Kram

Yvonne Mårtensson sa...

Du är en så stark kämpe min vän ....kram Yvonne

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag har varit så upptagen det sista så jag har inte varit inne på några bloggar och så kommer jag hit och ser att Åskar varit sjuk.....man blir ju så förtvivlad när dom inte kan säga hur det känns. Tur att det finnas veterinärer. Nu hoppas vi här att Åskar är riktigt på bättringsvägen!

Och vilken tur att ni åkte med till Kristianstad så du, och vi, fick sen den fantastiska halsduken - vilket kul projekt!

Och sist men inte minst - tänk, du sprang! Tusen miljoners gratulationer och jag tycker verkligen att du skall vara stolt över dig själv. Vilken seger! Jag ryser när jag läser det, det är enormt, tänk vad du har varit duktig som orkat och kunnat komma tillbaka så!

Stor stor gratulation
Många kramar
Agneta

Karin sa...

Men vilken gullig bild den första var på Åskar hoppas han snart blir helt bra igen. Kul med halsduks bilderna , Karin

Lövkojan sa...

Oj, men stackars Åskar!! Vilken tur ändå att det var något som gick att fixa!!
Bra jobbat! Fantastiskt, såklart du ska vara stolt!!

Ha det fint,kram Marie-Louise

Black Iris sa...

Oj, vad imponerad jag blir över att du sprang varvet. Lille Åskar hoppas jag har kryat på sig nu. Det finns väl inget som är så tråkigt som att ha tratt.
Att just du fick se den enorma halsduken var ju perfekt..

Kram Maidi

frupersson sa...

Fantastiskt jobbat!
Hoppas åskar har kryat sig nu!
Kram Maria

Roberta Mendes sa...

Hi, I love your craft, is beauty, I love a colors, I follow your blog, hugs from Brazil.
Visit my blog - Tita Carré - free patterns crochet

Junitjej sa...

Stackars Åskar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails