lördag 9 augusti 2014

invirkade stenar

Säkert har många av er strövat längst en strand, hittat någon fin sten som ni tagit med hem som sommarminne. Eller har ni köpt prydnadsstenar på Ikea som kanske nu har blivit liggandes i någon låda.
Ta fram dem och gör som jag, virka in dem och använd dem till olika saker, bordsplaceringar, servett tyngder mm. Liggandes på fönsterbrädan blir de ett vackert blickfång,  det är bara fantasin som begränsar användningsområdena.
Jag har använt mig av ett tunt bomullsgarn och virknål nr 1,5
Några av de invirkade stenarna har jag virkat efter eget huvud. Behöver man mönster så går det alldeles utmärk att använda sig av mönster på virkade dukar, virka bara så mycket att det täcker stenen och avsluta med ett varv *tre lm, en fm* upprepa varvet runt, trä sedan en garntråd genom dem och stoppa in stenen för att till sist dra åt och fästa tråden.Under ett besök i Stockholm nu i sommar så besökte jag ABBA museet som ligger ute på Djurgården, alldeles bredvid Gröna Lund. Jag strövade omkring och tittade på allt när jag plötslig kom in i ett rum där man kunde sjunga med gruppen som var så stor under mina ungdomsår ( jag såg dem live 1974 ner de spelade i Borgholms slottsruin på Öland ). Alla som var där inne tittade på varandra men ingen vågade gå upp på scenen....ah.. vad tusan... tänkte jag och anmälde mig frivilligt till allmän förtjusning. Inte helt lätt att följa med i alla rörelser och i texten som rullades upp nedanför mig men min publik jublade och klappade händerna efter mitt framförande som för övrigt fick flera av de närvarande att själva våga sig upp på scenen. Som minne kunde vi som vågade sen via våra inträdesbiljetter logga in oss på http://www.abbathemuseum.com/se/pa-museet  och titta på resultatet. 
För att glädja alla mina följare och de som tittar in på min blogg bjuder jag nu på mig själv :) Glöm inte att sätta på ljudet :)15 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Åhhh vad du är modig!!! Det skulle jag aldrig våga, tyvärr :)) Jag tycker att du var toppen!

Vilken bra idé att virka in stenarna och använda dom till olika saker. Och snyggt dessutom.

Kram Ann-Louise

Evas Pyssel sa...

Jag säger detsamma, det var modigt, och väldans bra. ABBAmusiken håller än och det är väldigt roligt att det finns ett museum nu. Måste ta mig dit någon gång.
Stenarna är superfona. Kram Eva

Emilia sa...

Vilka vackra stenar!

Mon jardin en ik sa...

Innan jag såg bilderna tänkte jag:vadå...invirkade stenar?! Men så såg jag bilderna.... Så vackert det blev. Vilken toppenide.
Vad modig du är att ställa sig där och sjunga. Skulle nog inte våga själv.
Ha en fin vecka
Anje

Sunna sa...

Du är ju toppen människa, så underbara ideer och vilket mod, du var ju kanonduktig

Christel Wijk sa...

Jättebra idé med stenarna, det måste jag bara testa. Har massor av stenar från olika semestrar.

Äppelblom sa...

Jag har alltid varit en stensamlare och är det fortfarande. Tyvärr är jag inte lika duktig med virknålen som dig, utan mina får vara naturliga. En kul grej och fin gåva är det i alla fall och kunde jag bara hantera virknålen, så skulle jag göra likadant.
Ha en fortsatt fin sommar och må så gott!

Så Vitt Jag Vet sa...

Vau så underbart vackra stenar ! Härlig idè!
Kraam
Sanne

sinneskatten sa...

Vilka söta duktyngder!
Önskar jag hade gjort ett gäng sist jag kom till stugan duken låg i sjökanten.....

Snäckskalsdalen. sa...

Så festligt med videon och du är ju jättebra, ju! Du kan både sjunga och röra dig i takt till musiken. Det kan jag lova att jag hade inte kunnat varken eller, för det kan jag inte. Det sägs att jag inte ens kan applådera i takt!!! Jättekul och tack!

Men sen är du ju otrolig att hitta på saker, hur kommer man på att virka in stenar! Det var det mest suveräna jag sett på länge, jättefint och det där med bordsplacering var ju en höjdare! Och andra användningsområden också! Jättefina!

Agneta kram

Ölandsvindar sa...

Jamen då så! Då behöver de inte hålla på och tjata på Agneta som inte vill. De kan återuppstå med dig istället! Och som vanligt är jag full av beundran över din kreativitet. OM jag bara hade hälften av den...suck.
Kram /Kerstin

Black Iris sa...

Haha, helt underbar var du ju.. De andra 4 ser ju ut som marionettdockor :)
Tänk så många gånger jag tänkt på det här med invirkade stenar men det blir liksom aldrig av. Just nu går jag omkring i en riktig farmorsbubbla. Ja, jag ska bli farmor igen så nu virkas det filtar och andra bebis-saker för det vilda..

Kram Maidi

Evas Kvarnaro sa...

JISSES !
Vilken otrolig 'påhittare' du är.
Vilka vackra mönster till passande stenar.
Stensammlare och sten-'älskare' är jag, men inte virkfantast,
(men jag har virkar förr).

Må så gott/ Eva

Nette Cecilia sa...

Vilken ljuvlig blogg du har och så fina saker du gör ,jag en blogg som heter Annettes syservice förutom min blogg nette cecilia ,hälsa gärna på hos mig i finländska Österbotten ,Nette

Rosor och ruiner sa...

Modigt, och kul! Det skulle jag också vilja göra, om jag var där, sånt är ju kul! ABBA var mina stora idoler när det begav sig, men jag har aldrig sett dem live.

Vilka konstverk du gör av stenarna!

Vad roligt att jag inspirerade dig till att baka knäckebröd ;) Ja visst är de svåra att sluta o äta... sitter faktiskt just nu och knaprar på en... *mums*

Kram Gunilla

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails