tisdag 9 juni 2015

Virkade ugglor

Många ugglor blir det,Mönster till de små tossorna hittar man hos Svarta Fårets blogg 
Undertill har jag virkat en liten ugglekropp med fasta maskor och två ögon som jag sedan har sytt fast på sulan, broderat näbb, fötter och till sist satt dit några tofsar till öron. 
 
Mönster till snuttefilten hittar ni på bloggen Brittas Ami

Nästan dagligen är det några som hör av sig till mig och berättar att de virkar ugglor efter mina mönster, flera har återupptagit denna synnerligen trevliga sysselsättning som legat nere under många år. Andra berättar att de aldrig har virkat tidigare men när de sett mina mönster blivit sugna på att pröva.

Häromdagen fick jag fick ett mail från Agneta i Snäckskalsdalen 

Hej!
Hoppas allt är väl hos dig och familjen och allt i Blekinge och att Åskar mår bra
Jag skriver bara för att berätta lite roligt.

Igår var vi hos min kusin som fyllde år och vi är ju alla i den åldern nu att det föds barnbarn till höger och vänster.

Och plötsligt plockar en av mina bästa väninnor fram garn och virknål och en beskrivning. Gissa på vad! Ugglorna!

Hon hade med din beskrivning på ugglorna till barnvagnsmobil! Hennes dotter väntar barn i augusti och har bara stickat tidigare och kunde inte få till det med maskorna, så hennes mamma Anita (min väninna, hon kan virka, men hon har Parkinson så hon klarar inte när det blir lite småpilligt) hade tagit med allt för att fråga om jag möjligen kunde hjälpa till. Jag virkar ju lite grand.

Vi löste det hela, det var inga problem, mönstret är ju så tydligt!

Men döm om min förvåning när den ena efter den andra på kalaset berättade att dom på nätet hade hittat dina ugglor och allas barn virkade dom till sina barn och dom virkade och gav bort till vänners barn, jag vet inte hur många ugglor vi var uppe i till slut, och alla hade bilder i sina mobiler och visade!!!

T o m så hade mitt kusinbarn Helena virkat åt sin väninnas dotter, men den lilla storebrodern på sådär 4 år tyckte att den var så fin (det var ingen mobil, utan uggla som gosedjur) att han jämt tog den från sin lillasyster! Bild fanns med på det också.

Tänk vilken trend du startat och vilken succé ugglorna gör bland virkande tjejer och bland barnen som får dem! Visst är det roligt!

Jag ville bara berätta detta för kanske vet du inte vilken trend du skapat.......jag tycker det var jättekul att både se och höra!
Stora kramar
från
Agneta i Snäckskalsdalen

Tack Agneta för att du hörde av dig och berättade,  jag blev så glad,  så roligt att så många har blivit inspirerade till att själv skapa med sina händer, det är ju det roligaste jag vet och när man tycker något är roligt vill man ju gärna dela med sig.
Mönster till ugglorna hittar ni hos mig.

Mönster till hänget hittar ni hos mig.
10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Haha, ja! Och vilka fina färger du har på ugglorna som är med nu! Riktigt läckra! Jag tycker ju om mycket färg, jag blir glad av det. Och dom små tossorna till barn var ju för söta och den lilla filten eller säger man snuttefilt, var också så jättefin! Kramar

Maritas Maskor sa...

Verkligen smickrande, men så är du ju så duktig också! Ugglorna är så gulliga så jag har lust att virka dem fast jag inte har några bebisar att virka åt!

Yvonne sa...

Underbara Annika ❤️

Evas Pyssel sa...

Inte konstigt att alla älskar dina ugglor. de är ju helt underbara.Och så roligt att modellen går att använda på de mest skiftande prylar. Toppen. Virka på !! Vi hejar och inspireras.
Kram Eva

lavendia sa...

Både skor, ugglor och snuttefilt är jättesöta. Jag försökte mig på skorna en gång, men nej det blev inte bra. Men du har ju förfinat dem extra med sådan sula.
Kul att din uggletrend har spridit sig. / Britt

Rosenvante sa...

Åh det där var verkligen kul att få läsa. Inte för att jag är förvånad för de är ju helt underbara dina ugglor, men att få kredit så där, det är ju helt underbart.
Tussarna, helt frälst alltså, hur kan du bara komma på nått sådant??? Fantastiskt.
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Hej, ja tänk vilken kul trend du har skapat, att just ugglor har blivit så 'poppis', vad kan det bero på ? !
Men visst ugglor är verkligen häftiga fåglar, men man kan ju inte 'gosa' med dem i verkligheten som typ med katter, hundar m.m. ja då får man ta till virknålen och göra dem', hi hi . . .
Nu är jag ju ingen 'virkare' (jag kan virka), men har aldrig gett mig på den sista trenden med att göra djur m.m.
Jag virkade som mest och bäst på mitten av 70-talet och början på 80-talet,
sen fick jag inte tid, det blev mycket annat som kom in i mitt liv.
Men min äldsta dotter Maria 48 år har blivit en 'virknörd', *fniss*
hon gör däremot olika djurfigurer m.m.
men det är inte jag som har inspirerat henne till det.
Mitt stora intresse är ju trädgården och sen jag blev pensionär för två år sedan har det blivit ännu mera 'uteliv', men där måste jag ha smittat Maria
på något vis, trädgården med alla dessa trender är jätte kul tycker vi.

Jag gillar alla dina idéer och fina 'saker' du gör med virknålen.
Må så gott kram/ Eva

Louise sa...

Vilka härliga ugglor!
Ha en fin dag!
/Louise

Rebecca sa...

Superfina ugglor. Jag gillar den rosa-grå kombinationen.
Och vilken trevlig berättelse!

Monkan sa...

Många ugglor, javisst, och alltid lika söta :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails